Corona legt voetbalreisbureau volledig lam

Op 11 maart 2020 bezoeken we met het team van VoetbalreizenXL en een groot aantal klanten de Champions League wedstrijd Liverpool FC – Atletico Madrid. Een prachtige wedstrijd met een geweldige ambiance zoals we dat van een volgepakt Anfield kennen. Meer dan 50.000 mensen proberen The Reds naar de volgende ronde te schreeuwen.

Enkele dagen later moeten we concluderen dat we toeschouwer zijn geweest van voorlopig de laatste wedstrijd met volgepakte tribunes. Het coronavirus slaat om zich heen in Europa en legt grote competities en daarmee ons voetbalreisbureau compleet stil.

In de daaropvolgende dagen en weken regent het annuleringen voor de nog te spelen wedstrijden waarvoor reeds arrangementen geboekt zijn. Een administratieve rompslomp die tot op de dag van vandaag duurt. Niet alleen het verstrekken van vouchers of terugbetalen van boekingen, maar ook het terugvorderen van hotelovernachtingen, ingeboekte vluchten en de reeds ingekocht voetbalkaarten heeft veel gevraagd van onze medewerkers. Waar we graag positief vooruitkijken op de toekomst, kwamen we ineens in een negatieve spiraal waar een tijd lang geen einde aan leek te komen.

Ondanks het feit dat we enkele maanden verder zijn, worden er nog steeds geen wedstrijden met publiek gespeeld. Noodgedwongen staat ons voetbalreisbureau nog langer in de ijskast. Iets wat altijd zo gewoon is geweest, namelijk het bezoeken van evenementen of wedstrijden, is ineens niet meer mogelijk.

Waar deuren dichtgaan, gaan nieuwe deuren open

Achterover hangen en niks doen zit niet in ons DNA. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om binnen onze passie iets nieuws te ontwikkelen… Met trots kunnen we weer vooruitkijken met de oprichting van FootballDesign.