NIEUW! Voetbal naam slinger gemaakt van berkenhout Meer informatie

MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

#

Duurzaam ondernemen

Wij willen graag zo duurzaam mogelijk produceren. Met het oog op de toekomst in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen proberen wij ons steentje bij te dragen aan de wereld.

#

Produceren via FBRK-Werkt!

Bij FootballDesign proberen we zo duurzaam mogelijk te werken. Voor ons is het daarnaast belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen door werk aan te bieden via FBRK-WERKT!. Deze organisatie helpt deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt of een geestelijke dan wel fysieke beperking.

De werkzaamheden worden per werknemer afgestemd en er is dagelijks professionele begeleiding die er voor zorgt dat alles op rolletjes loopt. FBRK-Werkt! zorgt voor de productie en realisatie van al onze producten.

#

Samenwerken met lokale ondernemers

Wij maken in het productieproces uitsluitend gebruik van ondernemers uit Nederland. Het materiaal waar onze producten van gemaakt worden komen uit Nederland en al het hout is voorzien van het FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council (FSC) zet zich in voor verantwoord bosbehoud, duurzaam ondernemen dus!

#

Materialen afval

Uiteraard ontstaat er bij het produceren van onze artikelen ook afval. Het personeel van FBRK-Werkt! Is zich bewust van het belang van duurzaamheid. Zo wordt alle afval gescheiden en wordt er rekening gehouden met de gas en elektra. Daarnaast wordt niet automatisch een retourformulier meegestuurd met orders, maar is deze op te vragen nadat je de order hebt ontvangen.

Ook het restafval van hout en MDF wordt apart verzameld. Soms kunnen hier nog kleine producten van gesneden worden en anders worden de onderdelen uiteraard gerecycled.

#

Ontwerp, productie, verpakken en versturen

Een product wordt, na ontwerp, gerealiseerd in de fabriek van FBRK-Werkt!. Het product wordt gefreesd door een CNC-machine en vervolgens geschuurd. Mocht het product in een bepaalde kleur worden besteld, dan wordt deze kleur wax aangebracht.

Om het product verzendklaar te maken wordt het FootballDesign logo op een leren label aan het product vastgemaakt en een FBRK-Werkt! tag.

Tot slot gaat het product op transport naar jou. We gebruiken voor het versturen van de producten een transporteur uit de buurt en denken hierbij uiteraard aan de meest duurzame oplossing.

In samenwerking met...

Al onze items worden met de handgemaakt bij FBRK-Werkt. Samen met FBRK-Werkt maken wij ons hard voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vragen?

Wanneer je een vraag hebt over een van onze producten, neem dan gerust even contact met ons op.

0516 662112   0638546778

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies.

  • ✓ Max. 1 mail per maand
  • ✓ Geen onnodige spam
  • ✓ Ontvang special deals

Follow us on Instagram @footballdesignartoffootball