Home » Specials met epoxy

Specials met epoxy

Onze specials worden afgewerkt met epoxy. We krijgen hier veel vragen over. Onderstaand een korte uitleg.

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunsthars die onder andere gebruikt wordt als lijm, plamuur of om bepaalde artikelen te coaten. Epoxy hecht op vrijwel iedere ondergrond, zoals hout, metaal, aluminium en de meeste kunststoffen. Epoxy bestaat uit een vloeibaar gedeelte (hars) en vloeibare verharder. Nadat beide vloeistoffen met elkaar gemengd worden zal het materiaal uitharden tot een glimmend hard laagje. Dit zorgt tevens voor bescherming en langere levensduur van het MDF hout. Dit komt doordat kleine gaatjes en scheurtjes opgevuld worden met epoxy en het hout zodoende beschermd wordt tegen vocht en vervuiling.

Unieke kleuren wanddecoratie

Door verschillende epoxy te mengen met bepaalde kleurstoffen en toevoegingen gaat er een prachtige glanzende kleur ontstaan. Deze verschillende kleuren worden aangebracht op onze houten designs om ze een unieke uitstraling te geven. Uniek, omdat het onmogelijk is om exact hetzelfde item te maken. Nadat de epoxy verhard en gedroogd is heeft de wanddecoratie een schitterende glanzend design.

Hoe werkt het verven met epoxy?

Hoe gaat het kleuren met epoxy in zijn werk is een veelgestelde vraag. Nadat onze unieke football designs uit één houten MDF plaat gesneden zijn, worden ze volledig met de hand bewerkt en geschuurd voor een glad oppervlakte. Vervolgens worden verschillende kleuren epoxy op het hout uitgesmeerd en netjes verdeeld. Nadat het hele design als het ware “ingekleurd” is, is het wachten totdat het verhard en gedroogd is. Hierna wordt de epoxylaag met zacht materiaal geschuurd om oneffenheden en puntjes te verwijderen. Als laatste wordt de epoxylaag afgewerkt met een lak wat een prachtig glanzend resultaat geeft.