Home » MVO: FBRK-Werkt!

MVO: FBRK-Werkt!

FootballDesign kiest voor FBRK-Werkt!

In de zoektocht naar een samenwerkingspartner voor de productie van onze unieke producten zijn we terecht gekomen bij Fabryk Werkt in Donkerbroek. Dit bedrijf produceert in opdracht van o.a. Fabryk Design duurzame en houten design producten voor zowel de particuliere als zakelijke markt. FBRK staat voor puur en eerlijk design. Ontworpen, geproduceerd en gefaciliteerd in Friesland.

Iedereen kan meedraaien in de maatschappij

Fabryk Werkt maakt zich hard voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan jongvolwassenen tussen de 17 en 30 jaar die na hun opleiding maar niet aan een baan kunnen komen. Ook mensen die in aanmerking komen voor een re-integratie traject of mensen met een psychische of lichamelijke beperking zijn meer dan welkom bij Fabryk. Iedereen verdient een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.

Esther en Sytze bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om mee te draaien in hun bedrijf.

Fabryk Werkt biedt binnen de veilige muren van FBRK de mogelijkheid om te werken o.a. sociale en werknemersvaardigheden. Het hele traject is er op gericht om binnen een aantal maanden te bewegen richting scholing of (betaalde) arbeid. Alle deelnemers delen actief mee in de diverse processen van het ontwerp tot productie en logistiek. Uiteraard afhankelijk van de talenten en interesses van de deelnemer.

Deze unieke samenwerking biedt een mogelijkheid om vanuit FootballDesign iets terug te doen voor de maatschappij. Samen met FBRK-Werkt! willen we bruggen bouwen om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten ontplooien en ontwikkelen.

Verantwoord ondernemen en produceren

Waar het kan, produceren we in eigen huis of in de regio. We zullen er niet snel voor kiezen om grondstoffen van ver te halen als het ook hier te verkrijgen is. Zo belastten we zo min mogelijk het milieu. Ook de verzending van onze producten wordt uitgevoerd door lokale transportbedrijven uit onze omgeving. Aan verpakkingsverspilling doen we niet, waar het kan recyclen we materiaal zoals karton en papier om dit opnieuw te gebruiken voor onze producten.